Playa Blanca, Lanzarote, Kanarieöarna - Spanien

Den lilla fiskebyn Playa Blanca ligger längst nere på ön Lanzarotes sydkust. Här finns öns bästa stränder, Papegojstränderna. Dagarna tillbringas med fördel på någon utav de fina sandstränderna. Atmosfären i byn är genuin och folket verkar stormtrivas här nere på sydkusten. Härifrån tar man sig enkelt och snabbt vidare till Corralejo på grannön Fuerteventuras norra kust.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Det finns mycket att se och upptäcka på Lanzarote! Ta färjan över till Corralejo på Fuerteventura över en eftermiddag! Ett trevligt utfyktsmål för en dag. Lanzarote har många aktiva vulkaner att titta på och utforska. Det finns en restaurang med en vulkanisk hålighet som är omgjord till en ugn där man sänker ned galler med köttbitar för grillning! Vill man se mer av ön ska man hyra en bil för egna upptäckter av denna spännande vulkanö.

Shopping

Här finns hyfsade shoppingmöjligheter. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Puerto del Carmen eller Arrecife på östkusten.

Uteliv

Det finns en del barer. Nattlivet är lugnt och ganska stillsamt.

Restauranger

Här finns ganska många restauranger att välja bland.

Historia

Gran Canarias historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa