Phan Thiet - Vietnam

Semesterorten Phan Thiet ligger på Vietnams sydöstra kust. Atmosfären är lugn och avkopplande. Hit kommer man för att surfa (vågsurfa) eller koppla av. Sandstranden är riktigt fin. I närheten ligger de berömda röda sanddynerna som är helt makalösa att beskåda vid solnedgångarna. Lokalbefolkningen är gästvänlig och tillmötesgående.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Många kommer hit för att surfa. Både på vattnet och på sanden. Sandboarding är populärt här. Med en plastkälke flyger man nedför sanddynerna i en hiskelig fart. En tur till Saigon är att rekommendera. Där får man sig en asiatisk storstadsupplevelse med ett myllrande folkliv. Saigon har flera spännande museer som ger en inblick i landets intressanta kultur och historia. På gångavstånd från Phan Thiet finns den lilla kuststaden Mui Ne som är värd ett besök.

Shopping

Här finns goda shoppingmöjligheter. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Saigon.

Uteliv

Det finns en hel del barer och uteställen. Nattlivet är ganska trevligt.

Restauranger

Det finns en hel del restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon av grannbyarna.

Historia

På 1800-talet koloniserade Frankrike Viet Nam och kringliggande områden under namnet Indokina. Under andra världskriget ockuperades Indokina av Japan. Därefter rådde en turbulent tid under många år. Det är egentligen först på 1980-talet som landet sakta började stabiliseras fram till våra dagars relativa "välstånd".

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa