Antalya - Turkiet

Antalya ligger ganska centralt på Turkiets sydkust. Staden har en stor borg och en gammal stadsdel med trånga gränder och pittoreska hus. Den större moderna staden är som nästan vilken större stad som helst. Shoppingutbudet är stort vilket gör att folklivet blir livligt och därmed vitaliserar staden. Här finns flera fina sandstränder i närheten av staden. Perfekt för dem som vill kombinera storstadens fördelar med sol och bad.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Prova gärna de turkiska baden med efterföljande massage. Populära utflykter är de större semesterorterna, Side och Alanya. Pamukkale med de speciella baden uppe på klippavsatser drar också turisternas intresse. Grannorten Side med sin mysiga gamla stad kan också vara värd ett besök. Olika båtutflykter förekommer också under sommaren. Längs med stränderna kan man även prova på diverse vattensportaktiviteter.

Shopping

Shoppingutbudet är helt fantastiskt!

Uteliv

Här finns mängder med barer och uteställen. Nattlivet är riktigt trevligt.

Restauranger

Här finns massvis med restauranger i alla smakriktningar.

Historia

Mustafa Kemal AtatÜrk, född 1881 och död 1938 var det moderna Turkiets grundare. Hans vision om att föra Turkiet närmare Europa lever än idag. Han var landets president från 1923 fram till sin död 1938. Dessförinnan var Turkiet en del av det Osmanska riket. 1923 utropades republiken Turkiet med AtatÜrk som dess president. Det latinska alfabetet infördes. Moderniseringen infördes på alla plan i landet. Omställningen blev stor och långtgående. Istället för att inspireras från mellanöstern och arabländerna, vändes blickarna mot det egna landet och den egna särarten samt Europa. Turkiet har idag målsättningen att bli en fullvärdig medlem i EU.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa