Perissa, Santorini - Grekland

Perissa ligger långt nere på Santorinis sydöstra sida. Här bor man om man vill bo på det lite lugnare Santorini samtidigt som man har allt inom "räckhåll". Stränderna är av den mörkare lavasanden. Längs med strandpromenaden finns det flera mysiga tavernor och caféer. Santorini är en väldigt dramatisk ö med fantastiska scenerier så glöm för allt i världen inte kameran! ön är som gjord för att upptäckas med bil, moped, mc eller cykel. Stränderna är inte långgrunda på Santorini utan oftast så är det ganska brant nedför.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Santorini är en av Egeiska havets kändaste och mest sceniska öar. Då gäller det att ta sig runt ön för att se allt det vackra! Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för de som vill upptäcka ön på egen hand. Framförallt är det öns västra sida som drar turister och kryssningsbåtar från hela världen. Den mytomspunna lagunen ligger där och solnedgångarna är magiska! Soluppgångarna ser man däremot bäst från Perissa.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste. Vill man utöka utbudet tar man sig norrut till Kamari eller Fira på andra sidan ön.

Uteliv

Nattlivet är ganska lugnt här nere men norrut längs kusten i Kamari ökar pulsen och här kan man roa sig ordentligt!

Restauranger

Här finns det restauranger och tavernor som serverar grekisk medelhavsmat i första hand.

Historia

Santorinivulkanen hade sitt stora utbrott för flera tusen år sedan. Den rasade samman och den vackra lagunen, Calderan, bildades till det som vi kan se idag. En helt unik formation mitt ute i det Egeiska havet. Solnedgångarna över Calderan är världsberömda!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa