Perama, Korfu - Grekland

Perama ligger på Korfus östra kust, ett par mil söder om Korfu stad. Atmosfären andas lugn och ro. Hit kommer man för att koppla av. Sandstranden är fin, vattnet klart och utsikten mot fastlandet helt underbar. Semestern kan börja!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Enklaste sättet att ta sig runt är kanske bussen som tar dig till Korfu stad. Det finns även bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning för egna turer runt ön. Romantiska Paleokastritsa, på andra sidan ön, är väl värt ett besök med sitt dramatiska läge ut mot havet.

Shopping

Endast det nödvändigaste finns i Perama, men riktigt bra shopping finns i Korfu stad, endast någon mil norrut längs kusten.

Uteliv

Nattlivet är begränsat till hotellen och lugnet råder även på kvällar och nätter. Vill man roa sig ordentligt tar man sig till Korfu stad eller längst ner på öns sydspets där ligger turistorten Kavos som engelsmännen har gjort till sin festplats på ön.

Restauranger

Det finns några restauranger och tavernor som serverar grekisk medelhavsmat.

Historia

Enligt myten ligger det fajakiska skepp som förde odysseus hem till Ithaka utanför kusten. Det är ön Pontokonissi som förvandlades till sten av de arge Poseidon. Sir Frederic Adams akvedukt ligger i Peramas utkant och fungerar som förbindelsebro mellan Perama och Kanoni.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa