Pefkos, Rhodos - Grekland

Pefkos ligger långt nere på Rhodos sydöstra sida. Här bor man om man vill bo på det lite lugnare Rhodos samtidigt som man har allt inom "räckhåll". Tempot är betydligt lugnare här jämfört med öns norra sida. Längs med strandpromenaden finns det flera mysiga tavernor och caféer. I byn är atmosfären gemytlig och man kommer närmare den gästvänliga lokalbefolkningen än på många andra ställen. ön är som gjord för att upptäckas med bil, moped, mc eller cykel. Här finns flera olika stränder att välja mellan. Semestern kan börja!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för dem som vill upptäcka ön på egen hand. Ett besök till Rhodos stad samt Lindos rekommenderas varmt. Häromkring finns flera spännande vikar som lämpar sig för fridykning/snorkeldyknig, så glöm inte cyklopögat, fenor och snorkel! I Afandou finns en 18-håls golfbana c:a två mil norrut längs kusten.

Shopping

Shoppingen i byn är begränsad till det nödvändigaste för semesterturisternas tvåveckorsbehov. Vill man shoppa ordentligt ska man ta sig norrut till Rhodos stad som har "allt"!

Uteliv

Kvälls- och nattlivet är lugnt och stillsamt. Några barer och tavernor står för "myset". Vill man festa ordentligt ska man ta sig till Rhodos stad där nattlivet vibrerar!

Restauranger

Här finns några tavernor som serverar grekisk medelhavsmat till de nöjda besökarna.

Historia

Lilla Pefkos här nere på ön har ingen större historia att berätta men det har Rhodos stad! Besök den gamla staden och känn historiens vingslag. Här finns massvis av kyrkor, muséer, gamla borgar, diverse ruiner och mycket annat. Lindos är också värt ett besök med sina spännande byggnader från olika tidsepoker och sitt dramatiska läge. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa