Parikia, Paros - Grekland

Huvudstaden på ön Paros heter Parikia. Här finns en gammal stadskärna med mysiga små gränder och en venetiansk borg (Kastro). Området kring hamnpromenaden domineras av stadens nöjesliv. Här finns det gott om barer, caféer, restauranger och tavernor. Hit kommer man för att "spana", se och synas. Intill hamnen finns också en sandstrand så man behöver inte gå långt när man semestrar här. Man har nära till allt i Parikia. Staden upplevs som genuint grekisk. Den mysiga hamnen är livsnerven för hela ön och här är en trivsam stämning.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Katapoliani är en av greklands äldsta kyrkor och finns i stadsparken. De vackra omgivningarna inbjuder till vandringar i naturen kring staden. Vill man upptäcka mer av ön ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel för att ta sig runt på Paros. öns andra större stad Naoussa är värd ett besök. Man kan ta badbåten från Naoussa till Kolimbthres med fantastiska klippformationer och fina sandstränder. Paradislikt! Annars kan man med fördel stanna till i Naoussa och upptäcka denna charmfulla lilla semesterort. Vidare kan man besöka de Pariska marmorbrotten som gjort att befolkningen genom tiderna alltid har haft det bra ställt. De ligger ganska centralt på ön.

Shopping

Här finns öns bästa shopping!

Uteliv

Här finns mängder med barer och uteställen. Parikia har ett riktigt trevligt nattliv på sommaren.

Restauranger

Här finns många restauranger och tavernor i alla smakriktningar.

Historia

Den enorma kyrkan i Parikia (De hundra portarnas Madonna) är ursprungligen ett beställningsverk av den romerske kejsaren Justinianus. Den byggdes av mästeringenjören Ignatios på 500-talet. Inte så långt härifrån ligger ruinerna från det klassiska Asklipiiontemplet samt muséet. Kyrkan Agios Konstantinos har de vackraste ikonerna och är belägen på en klippa vid kusten.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa