Anaxos, Lesvos - Grekland

Den lilla trevliga badorten Anaxos ligger högt uppe på ön Lesvos (Lesbos) norra kust. Här finns en sandstrand med klart vatten. I Anaxos finns gott om restauranger, caféer, barer, tavernor, livsmedelsbutiker och ett bageri. Atmosfären är genuint grekisk. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande. Hit kommer man för att komma ner i tempo och det gör man snabbt och lätt! Den vackra naturen runt orten inbjuder till vandringar i naturen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Det är endast två kilometer norrut till grannbyn Petra som är värd ett besök. Vill man upptäcka mer av ön ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel för att ta sig runt Lesvos. Molivos är en annan av grannbyarna och ligger ytterligare en bit norrut. Hela staden Molivos är kulturminnesmärkt för sin mycket speciella karaktär. Ett besök rekommenderas varmt!

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste i Anaxos men tar man sig till Mytilini, öns huvudstad, så hittar man det "mesta".

Uteliv

Här finns en del barer men nattlivet förblir lugnt och stillsamt.

Restauranger

Anaxos erbjuder en hel del restauranger och tavernor som erbjuder trevliga menyer.

Historia

Anaxos har ingen speciell historia. Ön har genom årtusendena pendlat mellan framför allt grekiskt och turkiskt styre. Lokalbefolkningen kan berätta många spännande historier om det turkiska styret jämfört med det grekiska. Allt detta har gett upphov till speciella kulturyttringar på ön. De döda glöms t ex inte bort i första taget utan man festar med dem på alldeles speciella sätt efter att de har gått bort ett visst antal år efter begravningen. Fråga lokalbefolkningen och häpnas!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa