Paphos - Cypern

Paphos (Pafos) är en stad som bjuder på mycket. Med den underbara stranden "Coral Bay" kan man sola och bada och ägna sig åt diverse vattensporter. Men utanför staden ligger även den underbara och lyxiga golfbana "Aphrodite Hills" som är Cyperns och östra medelhavet bästa golfbana.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Paphos är med på UNESCO:s världsarvslista och här finns mycket att se. Den som älskar natur bör besöka naturreservatet Akamas och bara njuta av omgivningen och vandra i den orörda naturen och stränderna. Andra sevärdheter är "Konungarnas gravar" ett stort område med underjordiska gravar, Arkeologiska museet och "Tempel Afrodite" som är en av de mest berömda platserna för pilgrimsfärder i den antika grekiska världen.

Shopping

Övre delen av staden präglas av affärer. Här kan du hitta det mesta i klädväg och allehanda varor och i den nedre delen av staden kan du inhandla souvenirer och lokala hantverk.

Uteliv

Att hitta barer och nattklubbar är inga problem. Det finns något för alla och under sommaren är nattlivet pulserande.

Restauranger

Restaurangerna i Paphos håller hög klass och här kan du hitta mat från alla världens hörn. Eller slå dig ner på ett trevligt café och titta ut över hamnen.

Historia

Paphos var Cyperns huvudstad under grekisk-romersk era. Vissa legender säger att kärleksgudinnan Afrodite föddes här.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa