Panwa, Phuket - Thailand

Den lilla badorten Panwa ligger längst nere på den stora turitön Phuket, strax utanför det Thailändska fastlandet väster om Krabi stad på västkusten. De vackra omgivningarna inbjuder till vandringar i naturen kring Panwa. I närheten finns fina stränder med kristallklart vatten. I den lilla badorten är atmosfären lugn och avkopplande. Hit kommer man för att koppla av och bara njuta av livet i solen. I Panwa finns restauranger, barer, caféer, butiker mm. Dagarna tillbringas med fördel på någon av de fina stränderna. Lokalbefolkningen är precis som i hela landet gästvänlig och välkomnande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Panwa ligger drygt två och en halv mil från den stora semesterorten Patong. Där finns allt man kan tänka sig! Vad sägs om bowlinghallar, gokart, parasailing, nöjesfält, spa-anläggningar, zoo, botaniska trädgårdar, alla möjliga vattensportaktiviteter, och mycket mera. I övrigt finns ett enormt utbud på ön och många äventyrsaktiviteter utgår från Patong som t ex bergsklättring, djuphavsfiske, trekking, segling, kanot- och kajakpaddling, forsränning bland annat. Från hotellen går det att boka flera av de ovan nämnda äventyrsaktiviteterna. Vidare finns det möjlighet att hyra en longtailbåt för egna utflykter längs kusten. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen.

Shopping

Shoppingen är hyfsad i Panwa. Vill man shoppa loss ordentligt kan man göra det i Patong. Där finns "allt".

Uteliv

Här finns en del barer. Nattlivet är lugnt och ganska stillsamt. Vill man festa ordentligt ska man ta sig till Patong som har ett livligt och stort nattliv.

Restauranger

Här finns det många restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa