Panaji - Indien

Panaji är Goas huvudstad och har cirka 100.000 invånare. Panaji är en lugn småstad som ligger i norra Goa. Goa är ett verkligt paradis med vita stränder och låga priser. I Goa finns både lugna delar, som Candolim, Morjim och Arpora. I Calangute och Baga är det betydligt mer liv och rörelse och tätare mellan restauranger och barer. Norra Goa har tidigare varit känt för sina fester och droger. Men denna bild är delvis förlegad, numera är det förbjudet att spela hög musik efter kl 22. Goa skiljer sig lite från resten av Indien genom att levnadsstandarden är högre.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Stadens hjärta är The Church Square � en portugisisk kyrka med anor från 1500 �talet och ett intilliggande torg. Det portugisiska arvet är påtagligt i arkitekturen. De gamla latinska kvarteren är sevärda med sin barockstil. Andra sevärdheter i staden är Adishail, ett palats från 1500-talet, Mahalaxmi-templet och Jama Masjid-moskén. Standen Miramar är också värd ett besök. Stränderna är det som lockar flest folk till Goa och de populäraste ställena är stränderna i norr. är du ute efter ravefester så gäller framför allt Anjuna Beach och Vagator, men vanligt nattliv är bäst i Colva Beach. Försäljningen på stränderna är i gång hela dagarna och försäljare erbjuder allt från mat och dryck till hennatatueringar och allt möjligt krimskrams. När det gäller natursköna och lugna stränder tycker många att Palolem i söder och Arambol i norr är bäst. Anjuna har en lång och vacker sandstrand. Det finns några restauranger som serverar den sedvanliga backpackermaten och mildare varianter av den annars kryddstarka indiska maten. Calangute är den största och populäraste badorten i Goa. Här finns många möjligheter till vattensporter.

Shopping

Det finns massor att handla i Goa. Och det mesta är väldigt billigt. Om man har tur kan man hitta överskottsvaror från de västerländska klädkedjorna till riktigt låga priser. Kring 18th June Road kan man hitta märkeskläder till bra priser.

Uteliv

Panaji har inget intensivt uteliv som många andra delar av Goa. Här finns en del barer, men inga nattklubbar. Däremot kan man åka på kryssningar med dansframträdanden på floden.

Restauranger

Goa är en av de få platser i Indien där det serveras både nötkött och griskött (fisk och kyckling finns överallt). även vin, öl och spritdrycker säljs fritt. Här betalar du sällan mer än 50 kr för en bra tvårättersmiddag. I Panaji finns förutom traditionellt indiska restauranger också de som kombinerar traditionell indisk kost med en del latinska influenser. Riorico och Quarterdeck är två bra exempel på detta.

Historia

Portugiserna flyttade i början av 1800-talet sin huvudstad till Panaji från Old Goa efter en koleraepidemi. Efter Indiens självständighet 1947 höll sig portugiserna envist kvar i området och behöll Panaji som en kolonialistisk enklav; först 1961 indierna kunde ta kontroll över staden genom en militär operation. Det portugisiska arvet präglar fortfarande delstaten, bland annat genom den höga andelen katoliker. Goa är ett populärt resmål för västerlänningar på grund av dess tropiska stränder.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa