Palma Nova-Magaluf, Mallorca - Spanien

Palmanova/Magaluf ligger c:a 20 kilometer väster om Palma som är Mallorcas huvudstad. Området är kanske mest känt som ett riktigt festställe och det ligger mycket i det. Hit kommer man för att festa och ha kul! Här finns hela bar gator och det festas nätterna långa. Palmanovadelen är något lugnare. I området finns en trevlig sandstrand med en strandpromenad. Hit kommer man för att se och synas på dagen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vill man göra egna upptäckter så rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Mallorca är en riktig kulturö så det gäller att ta sig till de olika platserna som man vill besöka. öns huvudstad, Palma de Mallorca, är värd ett besök. Söndagsmarknaden är en upplevelse! Vidare finns det häromkring finns flera riktigt utmanande golfbanor för dem som vill golfa.

Shopping

Shoppingen kan beskrivas som ganska god men vill man shoppa ordentligt ska man ta sig till Palma stad, där det finns "allt".

Uteliv

Vill man fest och ha kul så har man kommit rätt! Här finns mängder med barer och uteställen. Ett mera varierat nattliv hittar man i Palma där åldersspridningen är större än i Magaluf.

Restauranger

Här finns ett ganska stort utbud av restauranger och tavernor.

Historia

Palmanova/Magaluf har ingen speciell historia men Palma stad har en både rik och spännande historia. Här finns slott och palats från olika tidsperioder och de vittnar om Palmas historiska betydelse. Mängder av muséer finns att besöka. En tur i gamla staden ger ett historiskt intryck med sina vackra gamla hus från olika epoker. Rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa