Palm Beach - Aruba

Palm Beach ligger på den karibiska ön Arubas västra kust, en knappt två mil norr om öns huvudstad. Här är sandstränderna helt vita och vattnet är kristallklart. Passadvinden gör att det aldrig blir för varmt på ön. Det fläktar sådär "lagom" hela tiden. Palm Beach är ett höghotellsområde där höjden på hotellen inte är begränsad. Detta gör att man får en amerikansk känsla av vara i t ex Miami Beach eller något liknande. Här är det inte lika livligt, men ändå åt det hållet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En tur till öns huvudstad, Oranjenstad, rekommenderas. Här finns bl a olika museer som ger en inblick i Arubas spännande historia. Vill man se mer av ön ska man hyra en bil för egna upptäkter av denna spännande paradisö. Längst uppe i norr finns California Lighthouse samt Baby Beach t ex. Vidare finns det flera lugna vikar som lämpar sig för snorkling. Så ta med snorkelutrustningen! Vill man spela golf så finns det två trevliga banor på ön. Här finns goda möjligheter till alla möjliga vattensportaktiviteter samt andra strandaktiviteter som t ex beachvolleyboll, paragliding etc.

Shopping

Shoppingen är klart godkänd här med många butiker att tillgå. Vill man shoppa ordentligt ska man ta sig till huvudstaden, Oranjenstad, c:a en knapp mil söderut längs kusten.

Uteliv

Här finns många barer och uteställen. Nattlivet är livligt och trevligt i Palm Beach.

Restauranger

Här finns många restauranger att välja bland. Vill man ändå variera sig ska man ta sig till någon av grannbyarna.

Historia

Ön tillhör Nederländerna så på sätt och vis är du fortfarande i Europa.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa