Paleochora, Kreta - Grekland

Paleochora ligger ungefär på Kretas sydkust. En lite fiskeby som har blivit en trevlig semesterort och som passar alla åldrar. Här råder en avslappnad atmosfär och det har det alltid gjort. Detta var nämligen tidigare ett hippieområde. Massturismen har inte hittat hit, men det har windsurfarna gjort. Fina förutsättningar med lagom vågor och vind. Byn ligger ute på en halvö tillsammans med en gammal venetiansk borg.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Härifrån är en utmärkt utgångspunkt för att utforska Kretas sydligaste delar. Man kan även ta båten till ön Gavdos som lär vara Europas sydligaste punkt. Här kan man hitta flera, vackra oförstörda stränder. Annars finns det en del vattensporter på Paleokas stränder. Vidare kan man hyra bil-, mc-, moped eller cyklar för att ge sig ut på egna upptäcktsfärder.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det lilla semesterutbudet i staden, men några butiker och mindre supermarkets finns att tillgå.

Uteliv

En del barer och hotell står för nattlivet som kan beskrivas som lugnt och stillsamt.

Restauranger

En hel del restauranger och tavernor serverar kretensiska specialitéer samt det typiskt grekiska köket naturligtvis.

Historia

I sluet av 60- och början av 70-talet undrade fiskarna i byn vad det var för underliga typer som dök upp Paleochora. Det var hippies som slog sig ner här och bildade ett litet samhälle kring byn. Den kulturen är i princip borta idag och endast ett fåtal inslag finns kvar av hippiekulturen.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa