Opatija - Kroatien

Den exklusiva kurorten Opatija ligger högt på den istriska halvöns östra kust i norra Kroatien. Staden kallas för "Kroatiens Nice". Längs den mysiga strandpromenaden finns restauranger och caféer. Istriens bästa stränder finns söder om staden längs i olika badvikar med klappersten. Den härliga atmosfären gör att folk trivs med tillvaron här. Opatija ligger perfekt mellan det blå havet i söder och de frodigt gröna kullarna norrut i det kuperade landskapet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Härifrån tar man sig snabbt och enkelt ut till öarna Rab och Krk. Längs stränderna finns möjligheter till vattensportaktiviteter. En mil österut ligger en av Kroatiens större städer, Rijeka, som kan vara värd ett besök. Vi vill rekommendera en tur runt denna vackra halvö (Istrien)! Bussen är kanske det enklaste sättet att ta sig runt. Annars finns uthyrning av olika fortskaffningsmedel på orten. Pula som ligger längst söderut på den Istriska halvön är intressant. Där finns historia och ett vitaliserande folkliv samt mycket annat att upptäcka. Vill man ta sig till Venedig kan man ta färjan från hamnen i Pula.

Shopping

Här finns ett trevligt och varierat shoppingutbud.

Uteliv

Opatija har ett ganska trevligt och varierat kvälls- och nattliv.

Restauranger

Här finns många restauranger i alla smakriktningar.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.Hela Istrien tillhörde länge den Venetianska republiken och många är tvåspråkiga längs större delen av den norra Kroatiska kusten t ex är väg- och gatuskyltarna i hela Istrien skrivna på två språk, Kroatiska och Italienska.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa