Achladies, Skiathos - Grekland

Semesterorten Achladies ligger c:a en dryg mil söder om Skiathos stad på ön Skiathos i det Egeiska havet. Orten ligger i ett flackt landskap. Här finns det gott om olivlundar och alla möjliga fruktträd. Vidare finns här en fin sandstrand med möjligheter till vattensportaktiviteter. På orten finns supermarkets, tavernor, barer, caféer, restauranger och diverse butiker. Från den lilla hamnen går det ständigt taxibåtar till Skiathos stad som är huvudstaden på ön.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns goda möjligheter till olika vattensportaktiviteter. Från hamnen i Skiathos stad tar man sig enkelt och snabbt vidare till de andra öarna i ögruppen sporaderna t ex Skopelos, Alonissos m fl. Staden har två fina hamnar som har blivit populära. Speciellt sedan vissa scener i filmen Mamma Mia spelades in här på ön. Mitt emellan hamnarna ligger halvön Bourtzi. Där kan man avnjuta allsköns sommarunderhållning t ex konserter och diverse sångframträdanden. Stadens äldre delar har många charmiga gränder med pittoreska små hus. Atmosfären är genuint grekisk. Från hamnen kan man också ta sig till fastlandet. Lilla byn Koukounaries med sin underbara sandstrandslagun, kantad av pinjeträd, är värd ett besök. Vill man upptäcka ön på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Ön har ett intressant historiskt förflutet att utforska och Achilades är en alldeles utmärkt utgångspunkt.

Shopping

Öns bästa shopping finns i Skiathos stad. Achilades har dock det nödvändigaste och mer därtill.

Uteliv

Det finns en hel del barer. Nattlivet är ganska trevligt på sommaren. Vill man roa sig ordentligt ska man ta sig till Skiathos stad där nattlivet blir riktigt trevligt under sommaren.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger och tavernor. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Skiathos stad.

Historia

Den tidigare huvudstaden (Kastro) ligger nästan en mil norr om Skiathos stad. Den byggdes på en ointaglig klippa som stupar rakt ner i havet. Idag är det en ren ruinstad undantaget Kristuskyrkan som har fina fresker och en 1700-talsikon att betrakta. Den medeltida borgen på halvön Bourtzi är värt ett besök.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa