Obzor - Bulgarien

En väldigt lugn och mysig badort. Till skillnad från många andra resmål på svartahavskusten så översvämmas inte Obzor av turister. Detta gör att byn blir mer genuin och man kan verkligen koppla av och njuta. Landskapet är väldigt vackert med sin skogsbeklädda terräng och långa fina strand.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En trevlig utflykt är att se ruinerna från en gammal grekisk fästning i byn Byala som ligger strax norr om Obzor. Annars är det mest strand och avkoppling som gäller.

Shopping

Här kan man få tag på färsk frukt och andra dagligvaror men någon shopping är det inte att tala om. Man kan självklart även inhandla diverse strandsaker och souvenirer i små butiker.

Uteliv

Nattlivet är väldigt lugnt i början av sommaren men under de sista två månaderna (juli-augusti) av högsäsongen så öppnar ett par nattklubbar och diskotek för den danssugne.

Restauranger

Här finns inget jättestort utbud men tillräckligt för att man ska kunna variera sig. Byn expanderas och fler och fler restauranger och caféer slår upp dörrarna.

Historia

Har varit bebodd av både de gamla grekerna som kallade staden för "Solstaden" och av romare som kallade staden för "Jupiters fästning".

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa