Nusa Dua, Bali - Indonesien

Semesterorten Nusa Dua ligger på ön Balis sydöstra kust. Sandstränderna är långa, breda och gyllengula. Dagarna tillbringas med fördel på någon utav stränderna. Nusa Dua har mestadels större hotellanläggningar men det finns ett fåtal restauranger och affärer. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande. Atmosfären är väldigt lugn och avkopplande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Längs med stränderna finns möjligheter till en del vattensportaktiviteter. Tröttnar man på strandlivet så har ön mycket att erbjuda. Ubud är ett populärt utflyktsmål med sina vackra terasser och många konstgallerier. Bali har en fin golfbana som ingår i Asientouren. Vidare så har Bali har ett spännande inland med en fantastisk natur att upptäcka. Prova gärna den speciella Balimassagen när ni ändå är här.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är mindre goda i Nusa Dua. Vill man shoppa ska man ta sig den dryga milen norrut till Sanur eller Kuta på västkusten endast en dryg halv mil bort.

Uteliv

Här finns endast ett fåtal barer. Nattlivet är stillsamt.

Restauranger

Här finns ett mindre antal restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Bali är en av de många öarna i Republiken Indonesien som för övrigt bara består av öar. Indonesien är världens, till invånarantalet, största muslimska land med cirka en kvarts miljard invånare. Bali är dock ett undantag vad gäller religionen. Här tillber man Buddha ur ett Balinesiskt perspektiv. Överallt på finns större och mindre tempel som dagligen "aktiveras" med rökelser och färska blommor. Vidare spelas den speciella "trum- och klangmusiken" på större delen av ön.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa