Nidri, Lefkas - Grekland

Den moderna semesterorten Nidri ligger c:a 16 kilometer söder om Lefkas stad som är huvudstaden på ön Lefkas. Här finns flera stränder med bl a vattensportmöjligheter. Nidri ligger ungefär mitt på öns östra kuststräcka. På västkusten är inte trycket lika hårt som på östkusten och har man tur kan man få en hel strand för sig själv. De flesta hotellen ligger längs med östkusten söder om huvudstaden på ön, Lefkas stad, utspridda som på ett hängande pärlband. Närheten till fastlandet gör att stämningen blir mer grekisk än på många turistöar.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Lefkas har en fast broförbindelse till fastlandet och det kan vara intressant att komma dit över en dag. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för de som vill upptäcka ön och/eller fastlandet på egen hand. En utflykt till Lefkas sydkust med de vita klipporna som stupar rakt ner i havet. Här ligger Apollontemplet vilket de anklagade för brott fick bevisa sin oskuld genom att hoppa 72 meter ned i havet. Skaldinnan Sapfo från Lesbos dog här under antiken (f.Kr.) När man är här bör man se västkusten. Gärna på kvällen då solnedgångarna härifrån är helt fantastiska! Vidare kan man besöka klostret Faneromeni c:a tre kilometer väster om Lefkas stad, om inte annat så för den fantastiska utsiktens skull!

Shopping

Här finns hyfsade shoppingmöjligheter. Vill man utöka sitt utbud ska man ta sig till Lefkas stad eller Vonitsa och Preveza på fastlandet.

Uteliv

Nattlivet blir på sommaren riktigt trevligt här med mångar barer och uteställen.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger och tavernor.

Historia

Det franska fortet i Lefkas stad (Santa Maura) med kringliggande medeltida och äldre bebyggelse är intressant att se. Den franska 1200-tals akvedukten med de 260 bågarna är ett historiskt prov på ingenjörskonst som fortfarande är i bruk(Lefkas stad). Ovan nämnda Apollontempel där det under antikens dagar gjordes många "lefkadiska hopp" kan också vara av intresse för de som är historiskt intresserade. Flera mykenska fynd finns att se i Lefkas museum.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa