Nessebar - Bulgarien

Nessebar är en charmig stad och är en av Europas äldsta städer. Staden är bra bevarad och har många fina byggnader och mysiga torg och gator. Här finns en stor och fin sandstrand med långgrunt vatten. Nessebar ligger endast 3 km utanför Bulgariens populäraste resmål Sunny Beach.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Om man inte bara vill tillbringa sin tid på stranden så finns det mycket att se. Ett måste är att ta sig tid att gå runt och se alla fina detaljer på de medeltida byggnader. Bara att vandra runt på de trånga och mysiga gatorna och torgen är något som måste upplevas. Ett besök på etnografiska eller arkeologiska museet rekommenderas också. Det finns även en mängd kyrkor som borde besökas, tex "Christ Pantokrator kyrkan" eller "St Stefan kyrkan". Det går även att ta sig till Pomorie och ta ett lerbad eller till "Ropotamo naturreservat" som ligger 8 mil utanför Nessebar.

Shopping

Här finns många små mysiga butiker och stånd som säljer bulgariska hantverk och kläder mm. Vin och speciellt rosenolja är specialiteter i Bulgarien. Man kan även hitta piratkopior på allt från kläder till solglasögon. Vill man ha mer shopping kan man ta sig till Sunny Beach eller Burgas.

Uteliv

Här finns en del pubar och nattklubbar men nattlivet är rätt så stillsamt. Är man inte nöjd med utbudet är det bara att ta en taxi till Sunny Beach där det finns ett enormt nattliv.

Restauranger

Här finns ett stort utbud med många mysiga caféer och restauranger. Avnjut en nygrillad fisk på en restaurang utmed vattnet eller ta en shopska sallad, en bulgarisk specialitet, på ett cafe på ett av de mysiga torgen. Men du kan även hitta pizza, svensk eller thailändsk mat, allt vad du kan vara sugen på.

Historia

En av Europas äldsta städer som har funnits i mer än 9000 år. Nessebar är inte lika stort som det var en gång i tiden eftersom en tredjedel numera ligger under havsytan.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa