Anissaras, Kreta - Grekland

Uppe på Kretas nordöstra kust, ganska centralt ligger Analipsi och Anissaras. Så sent som på 90-talet byggdes de första hotellen och orterna som ligger på gångavstånd från varandra förvandlades till trevliga semesterorter. Atmosfären är lugn och stillsam i båda orterna. Hit kommer man i första hand för att koppla av och njuta i solen. Stränderna är delvis långgrunda och lämpar sig för barn. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

I närheten ligger Knossos, kung Minos palats! Här finns rekonstruktioner av den minoiska civilisationens högsäte. Utgrävningarna fortsätter och nya fynd hittas efter hand. Heraklion som är Kretas huvudstad ligger ca 2 mil västerut. Naturen är vacker i omgivningarna och inbjuder till vandringar.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste i orterna, men Heraklion bjuder på desto mer. Det enklaste är att bara stiga på bussen som går från huvudgatan/torget.

Uteliv

Nattlivet i Analipsi och Anissaras är lugnt och stillsamt. Däremot kan man med fördel ta lokalbussen till Hersonissos som har östra Kretas största nöjesutbud.

Restauranger

En del kaféer och tavernor erbjuder traditionell grekisk meny samt hotellen som även erbjuder en del internationella rätter.

Historia

Knossos i närheten förstördes av en jordbävning på 1700-talet före Kristus. Här finns utgrävningar, nybyggda tempel och andra byggnader som är rekonstruerade i tidsandan som man föreställer sig ca 3500 år sedan. En mäktig upplevelse som man aldrig glömmer!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa