Neorion, Poros - Grekland

Den lilla badorten Neorion ligger på ön Poros sydvästra kust. Härifrån går man enklast till någon utav flera mysiga badvikar med fina stränder. I Neorion finns några restauranger, caféer, tavernor och diverse butiker. Atmosfären är lugn och stillsam. Hit kommer man för att koppla av och bara njuta av dagen som den kommer. Den vackra naturen kring orten inbjuder till vandringar i omgivningarna.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Huvudstaden på ön är Poros stad som är värt ett besök. Här finns hamnen med fiskrestaurangerna som ständigt är fulla med nöjda gäster. Härifrån kan man ta sig till Pireus på fastlandet och Galatas på Peloponessoshalvön. Vill man upptäcka mer av ön ska man hyra en moped eller cykel för att ta sig runt på Poros som inte är mer än en mil lång.

Shopping

I Neorion finns det nödvändigaste för en tvåveckorsvistelse. Vill man shoppa ska man ta sig till Poros stad, huvudstaden på ön, där hittar man det där lilla "extra".

Uteliv

Här finns några barer och nattlivet är lugnt.

Restauranger

Här några restauranger och tavernor. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna som ligger inom gångavstånd.

Historia

Enligt den grekiska mytologin så kom Theseus hit med sin "nya" hustru Fedra från Kreta. Den "gamla", Ariadne, hade han lämnat på Naxos och hon var syster med den "nya" hustrun Fedra. Sedemera förälskade sig Fedra passionerat i sin kyske styvson, Hippolytos. All denna tragedi finns beskriven av bl a Racine och Euripides.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa