Naxos stad - Grekland

Naxos stad är huvudstaden på ön Naxos som är ögruppen cykladernas största ö i det Egeiska havet. I staden finns det stora citadellet med den imponerande borgen högst uppe på kullen centrum. Här uppe, finns det små mysiga gränderna med butiker, tavernor, caféer mm. I hamnen är det oftast full kommers med ett sevärt folkliv. Stranden ligger precis utanför centrum och som de flesta stränderna på Naxos är det en fin sandstrand. Atmosfären är genuint grekisk i Naxos stad.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns goda möjligheter till olika vattensportaktiviteter. Från Naxos stad tar man sig enkelt och snabbt vidare till de andra öarna i ögruppen cykladerna t ex Santorini, Mykonos, Paros m fl. Vill man upptäcka ön på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Den gamla charmiga byn Chalki mitt på ön är värd ett besök. ön har ett intressant historiskt förflutet att utforska och Naxos stad är en alldeles utmärkt utgångspunkt.

Shopping

Öns bästa shopping finns här i staden.

Uteliv

Det finns många barer och uteställen i Naxos stad. Nattlivet på sommaren blir riktigt livligt.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger och tavernor i alla smakriktningar. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Den venetianske äventyraren Marco Sanudo intog den bysantiska borgen år 1207 och furstendömet Naxos grundades. Endast ett torn samt några murar finns kvar av det furstliga palatset i staden. Den långa perioden av venetianskt styre har lämnat en säregen blandning av cykladisk och venetiansk arkitektur kring den gamla borgen (Kastro). Enligt den grekiska mytologin så övergav Theseus sin Ariadne på Naxos när han flydde från Kreta på väg till Athen. Ariadne blev senare odödlig efter en kärleksaffär med guden Dionysos då han passerade ön på sin triumffärd på havet. Den lilla ön, Palatia, ytterst på hamnpiren sägs vara platsen för Ariadnes palats.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa