Naoussa, Paros - Grekland

Den stiliga semesterorten Naoussa ligger på ön Paros nordkust. Den ursprungligen lilla fiskebyn har behållit sin genuina atmosfär trots turismens framfart. I hamnen finns också de bästa fiskrestaurangerna. Härifrån går också badbåtarna till olika stränder i och kring havsbukten där Naoussa ligger. Förutom hamnen är den naturliga samlingspunkten torget, mitt i staden, där man samlas för att se och synas.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Huvudorten på ön är Parikia och det kan vara en trevlig dagsutflykt. Parikia ligger söderut på västkusten och härifrån kan man enkelt ta sig vidare till de andra kykladiska öarna (Naxos, Mykonos, Syros, Ios m.fl.) Vill man upptäcka mer av ön ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel för att ta sig runt på Paros. Man kan ta badbåten till Kolimbthres med fantastiska klippformationer och fina sandstränder. Paradislikt!

Shopping

Här finns ett ganska bra utbud för den som vill shoppa. Vill man öka sitt utbud ska man ta sig till Parikia

Uteliv

Naoussa har ett trevligt nattliv med många barer och uteställen. Det blir riktigt livat på sommaren!

Restauranger

Här finns många restauranger och tavernor i alla smakriktningar. Fisk- och skaldjursrätterna på tavernorna kring hamnen rekommenderas!

Historia

Naoussa har ingen större historia att berätta. Ganska centralt på ön finns de Pariska marmorbrotten som gjort att befolkningen genom tiderna alltid har haft det bra ställt. Den enorma kyrkan i Parikia är ursprungligen ett beställningsverk av den romerske kejsaren Justinianus. Den byggdes av mästeringenjören Ignatios på 500-talet. Vid byn Lefkes på öns östra sida finns ett gammalt venetianskt slott, Marpissa.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa