Myrties/Massouri, Kalymnos - Grekland

De små trevliga badorterna Myrties och Massouri ligger på Kalymnos västkust. Här är det strandlivet som gäller. Härliga sandstränder inramade i pinjeträdens grönska ger en omedelbar semesterkänsla. Utsikten domineras av den lilla grannön i väster, Telendos. Kalymnos är känd för sin svampdykning. Den naturliga tvättsvampen växer på havsbottnen och finns att köpa överallt på ön.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En utflykt till grannön Telendos gör man enklast med båt från Myrties och det tar c:a 15 min. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för de som vill upptäcka ön på egen hand. Rekommenderas! Diverse vattensporter finns tillgängliga vid stränderna. Utflykter till grannöarna Kos, Rhodos, Patmos, Leros rekommenderas för de som vill se mer av den grekiska övärlden. Dagliga färjor och flybåtar går från hamnen i Pothia. Pothia i sig är också ett trevligt utflyktsmål.

Shopping

Shoppingen i orterna är begränsad till det nödvändigaste för semesterturisternas tvåveckorsbehov. Vill man utöka utbudet ska man ta sig till huvudorten på ön Pothia, där finns det mesta.

Uteliv

Kvälls- och nattlivet i dessa små badorter är trivsamt och trevligt under sommaren. Här finns barer, pubar och några diskotek för de nöjeslystna.

Restauranger

Det finns gott om tavernor som serverar utmärkta fiskrätter och naturligtvis grekisk medelhavsmat.

Historia

På södra Kalymnos finns den medeltida staden Chora med sin Johanniterborg. Borgens vapensköldar finns i kyrkan Panagia Chryssocheria alldeles i närheten. Det mykenska Damos ligger ungefär mitt på ön och här finns den halvcirkelformade basilikan "Kristus av Jerusalem" från 300-talet. Vidare finns här gott om ruiner från olika tidsepoker.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa