Molivos, Lesvos - Grekland

Längst uppe på norra Lesbos (Lesvos) ligger den pittoreska byn Molivos, högt uppe på en klippa vid stranden. Byn är kulturminnemärkt för sin alldeles speciella karaktär. Husen är mycket speciella och nivåskillnaderna i den lilla byn är förhållandevis mycket stora. Fullt av små, mysiga, trånga gränder. Här finns en genuin grekisk atmosfär. Lugnt och romantiskt.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En tur till närliggande Petra ca 5 km söderut längs kusten rekommenderas. Petra ligger högst uppe på en vulkanisk klippa. Här är utsikten fantastisk. Kolla in kyrkan uppe på toppen samtidigt. Petra har en finare sandstrand medan Molivos har en klapperstensstrand. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för dem som vill göra egna upptäckter på denna spännande ö.

Shopping

Shoppingen är begränsad till de lilla semesterutbudet .

Uteliv

Nattlivet är ganska lugnt och stillsamt. Några barer i hamnen livar upp stämningen under sommaren.

Restauranger

Nere i hamnen finns flera trevliga tavernor som serverar god fiskrätter samt grekisk medelhavsmat.

Historia

Ön har genom årtusendena pendlat mellan framför allt grekiskt och turkiskt styre. Lokalbefolkningen kan berätta många spännande historier om det turkiska styret jämfört med det grekiska. Allt detta har gett upphov till speciella kulturyttringar på ön. De döda glöms t ex inte bort i första taget utan man festar med dem på alldeles speciella sätt efter att de har gått bort ett visst antal år efter begravningen. Fråga lokalbefolkningen och häpnas!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa