Megali Ammos, Skiathos - Grekland

Megali Ammos ligger precis utanför Skiathos stad på ön Skiathos i det Egeiska havet. Skiathos stad är huvudstaden på ön. Staden har två fina hamnar som har blivit populära. Speciellt sedan vissa scener i filmen Mamma Mia spelades in här på ön. Mitt emellan hamnarna ligger halvön Bourtzi. Där kan man avnjuta allsköns sommarunderhållning t ex konserter och diverse sångframträdanden. Stadens äldre delar har många charmiga gränder med pittoreska små hus. Atmosfären är genuint grekisk. Från hamnen tar man sig snabbt och enkelt vidare till de närliggande öarna och fastlandet. Själva Megali Ammos är en "vanlig" grannby med hotell, tavernor, barer m m. Stranden är med Skiathos mått mätt ganska alldaglig. Megali Ammos ligger c:a två kilometer från Skiathos stad.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns goda möjligheter till olika vattensportaktiviteter. Från hamnen tar man sig enkelt och snabbt vidare till de andra öarna i ögruppen sporaderna t ex Skopelos, Alonissos m fl. Lilla byn Koukounaries med sin underbara sandstrandslagun, kantad av pinjeträd, är värd ett besök. Vill man upptäcka ön på egen hand rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. ön har ett intressant historiskt förflutet att utforska och Megali Ammos är en alldeles utmärkt utgångspunkt.

Shopping

Öns bästa shopping finns i Skiathos stad. Megali Ammos har dock det nödvändigaste.

Uteliv

Det finns en hel del barer. Nattlivet är ganska trevligt på sommaren. Vill man roa sig ordentligt ska man ta sig den korta biten till Skiathos stad där nattlivet blir riktigt trevligt under högsommaren.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger och tavernor. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Skiathos stad.

Historia

Den tidigare huvudstaden (Kastro) ligger nästan en mil norr om Skiathos stad. Den byggdes på en ointaglig klippa som stupar rakt ner i havet. Idag är det en ren ruinstad undantaget Kristuskyrkan som har fina fresker och en 1700-talsikon att betrakta. Den medeltida borgen på halvön Bourtzi är värt ett besök.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa