Maspalomas, Gran Canaria, Kanarieöarna - Spanien

Maspalomas ligger längst nere på Gran Canarias sydspets. Fyren Faro ligger allra längst nere på spetsen. Stranden är över en mil lång och dessutom är den bred. Den norra delen av stranden är det välkända Playa del Ingles. Detta är en del av Europas största öken. Själva orten Maspalomas är en modern semesterort med allt man kan önska sig. Atmosfären är avslappnad och folk trivs i solen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att göra och mycket att se! Vattensporter av alla de slag och alla möjliga strandaktiviteter som parasailing, beachvolleyboll etc. Ta en promenad längs stranden upp till Playa del Ingles, det är en upplevelse med många överraskningar på vägen! För att se sig omkring på ön rekommenderar vi att man hyr en bil för ett par dagar. ön är karg och ökenlik i söder men kommer man norrut och inåtlandet blir man överraskad av grönskan och växtligheten. Huvudstaden, Las Palmas, längst uppe i norr kan vara ett trevligt utflyktsmål!

Shopping

Här finns mycket goda shoppingmöjligheter. Flera stora shoppingcentra och många mindre butiker.

Uteliv

Här finns ett stort nattliv med mängder av barer och nöjesetablissemang. Vill man öka trycket ska man ta sig den ganska korta biten till Playa del Ingles.

Restauranger

Det finns gott om restauranger i alla smakriktningar! även Burger King, McDonalds, KFC m fl.

Historia

Gran Canarias historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa