Marsa Alam - Egypten

Detta är en av de snabbast växande semesterorterna i Egypten. Många kommer hit för det fina havet och för att surfa, dyka eller snorkla. Orten tar på allvar upp kampen med Hurghada och Sharm el Sheik som bästa turistorten.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Snorkling, dykning och sol & bad är de aktiviteter som man ägnar sig åt huvudsakligen. Sen finns det en massa ökenaktiviteter som kan vara spännande så som kamelridning, vandra i bergen eller jeepsafari. Man kan även ta en heldagsutflykt till den kulturella staden Luxor eller besöka "Emerald Mines" och "the Temple of Seti I"

Shopping

Man kan hitta en del affärer och marknader och här och var finns det stora köpcenter som säljer alla möjliga souvenirer och krimskrams.

Uteliv

Nattlivet är rätt begränsat till hotellens olika pubar och diskotek.

Restauranger

Hotellen har oftast ett par olika restauranger av olika slag och erbjuder all-inclusive till sina gäster, men i området finns även en del fristående cafeer och restauranger.

Historia

Egyptens befolkning är koncentrerat till ca 3% av landets yta. Landet består mest av öken och blir därför obeboeligt. I de flesta semesterorter ser man endast män eftersom ingen egentligen bor här utan endast bor där tillfälligt under månaderna dem jobbar med turismen.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa