Makrigialos, Kreta - Grekland

Makrigialos ligger på Kretas sydöstra kust. Här finns en av de bästa sandstränderna på hela ön! Stranden är halvmåneformad och kantad av trevliga små tavernor som bland annat serverar färsk fisk. Närmsta större stad är Ierapetra c:a 2,5 mil västerut på sydkusten. Makrigialos har flera supermarkets, barer, caféer, restauranger etc. Det är nära till allt i denna lilla badort som ligger utanför "allfararvägarna". Här råder en genuin grekisk atmosfär.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vill man göra egna upptäckter så rekommenderar vi att man hyr en bil, mc, moped eller cykel. Kreta är riktig "kulturö" och har man möjlighet ska man se Knossos som ligger ganska nära flygplatsen vid Heraklion. Knossos var den minoiska civilisationens centralplats och här finns remarkabla fynd som stora byggnader etc. Redan flera tusen år före Kristus levde minoerna ett ganska "modernt" liv! Rekommenderas varmt!

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste på orten. Vill man utöka utbudet tar man sig västerut till Ierapetra eller norrut till Sitia.

Uteliv

Ett antal barer finns och nattlivet håller sig lugnt och ganska stillsamt.

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor. Prova gärna den färska fisken vid strandtavernorna.

Historia

Makrigialos har ingen speciell historia. Kreta som ö betraktat har en rik och spännande historia. är man det minsta historieintresserad bör man se Knossos. De större städerna har ofta flera muséer som kan vara av intresse. Ta bussen eller hyr en bil och upptäck historian!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa