Makarska - Kroatien

Makarska är rivierans centralort med en liten mysig hamn och ett trevligt centrum. Staden ligger i Kroatiens södra kustdel c:a 8 mil norr om Dubrovnik. Vattnet är kristallklart vid de långgrunda klapperstensstränderna. Den avslappnade och genuina atmosfären gör att folk kommer hit år efter år. Här finns alla semesternöjen och all service för turisterna inom gångavstånd.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Den världsarvsskyddade gamla kulturstaden Dubrovnik är värd ett besök. Staden ligger c:a 8 mil söder om Makarska. Dubrovnik har en romantisk charm som gör att folk från hela världen kommer hit. Stora kryssningsfartyg stannar till över dagen på sin färd genom medelhavet. Den gamla staden, innanför ringmuren, är något alldeles speciellt med sina små mysiga kalkstensgränder och pittoreska hus. Vill man se mer av denna spännande kust rekommenderar vi att man hyr en bil, mc eller moped. Det finns även goda bussförbindelser för dem som vill åka kollektivt.

Shopping

Makarska har den bästa shoppingen på hela rivieran. Vill man utöka sitt utbud ska man ta sig norrut till Split eller söderut till Dubrovnik.

Uteliv

Nattlivet blir riktigt trevligt under sommarmånaderna. Här finns mängder med barer och uteställen.

Restauranger

I Makarska finns det mängder med restauranger i alla smakriktningar.

Historia

Kroatien är en av Europas nya nationer efter utbrytningen ur det forna Jugoslavien. Zagreb är dess huvudstad och landet har c:a 4,5 miljoner invånare. Jugoslavien bildades i mitten på 1900-talet och dessförinnan ingick Kroatien i det österrike-Ungerska riket.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa