Los Gigantes, Teneriffa, Kanarieöarna - Spanien

Den lilla semesterorten Los Gigantes ligger på kanarieön Teneriffas sydvästkust. Här finns fantastiska sandstränder med kristallklart vatten. Atmosfären är lugn och avslappnad. Själva orten är en modern hotellstad med gångavstånd till den lilla charmiga fiskebyn Puerto de Santiago. Los Gigantes betyder Jättarna på Svenska och syftar till de höga klipporna som stupar rakt ner i havet. Los Gigantes är numera sammanvuxet med semesterorten Playa de la Arena.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att göra och mycket att se! Vattensportaktiviteter av olika slag vid de olika stränderna häromkring. En tur till Spaniens högsta berg som ligger mitt på ön, Teide(3718 m.ö.h). En tur till den norra delen av ön rekommenderas då den skiljer sig kraftigt mot den södra delen. Klimatet är fuktigt och något kallare. Det ger en fantastisk tropisk växtlighet. I södrer växer nästan inget och landskapet kan närmast beskrivas som ökenlikt. Stor geografisk dramatik med andra ord och dessutom Teide mitt på ön med snö högst uppe på toppen!

Shopping

Shoppingmöjligheterna är goda i området.

Uteliv

Det finns en hel del barer och uteställen. Nattlivet är ganska trevligt i Jandia.

Restauranger

Här finns ganska många restauranger att välja bland.

Historia

La Palmas historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa