Los Cristianos, Teneriffa, Kanarieöarna - Spanien

Los Cristianos ligger längst ned på Teneriffas södra kust. Detta var ett litet fiskeläge med en öde strand på 50-60-talet. Sedan har det gått fort! Numera är hamnen full av större och mindre nöjesbåtar. Härifrån kan man även ta sig till den mycket lugnare grannön Gomera. Staden är full av hotell, restauranger, barer, butiker o s v. Det enda som är sig likt från förr i tiden är den fina stranden. Los Cristianos har idag vuxit ihop österut med Playa de las Americas som förut endast var en samling olika stränder. Idag är Playa de las Americas ett stort modernt semesterområde nära flygplatsen på Teneriffa. Här på södra Teneriffa finns det varmaste klimatet på ön och de bästa stränderna. Los Cristianos har kvar sin något äldre och genuina stadskärna medan Playa de las Americas är en modren semesterort som helt och hållet är inriktad på turismen.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att göra! Vattensportaktiviteter av olika slag. Vill man se vad som finns under vattnet kan man ta en U-båt som tar en runt med en guide som berättar om alla fiskar och undervattensväxtligheten. En tur till Spaniens högsta berg som ligger mitt på ön, Teide(3718 m.ö.h). En tur till den norra delen av ön rekommenderas då den skiljer sig kraftigt mot den södra delen. Klimatet är fuktigt och något kallare. Det ger en fantastisk tropisk växtlighet. I söder växer nästan inget och landskapet kan närmast beskrivas som ökenlikt. Stor geografisk dramatik med andra ord och dessutom Teide mitt på ön med snö högst uppe på toppen!

Shopping

Här finns mycket goda shoppingmöjligheter. Flera stora shoppingcentra och många mindre butiker.

Uteliv

I båda orterna finns ett stort nattliv med mängder av barer och nöjesetablissemang.

Restauranger

Det finns gott om restauranger i alla smakriktningar! även Burger King, McDonalds, KFC m fl.

Historia

Teneriffas historia är en del av Spaniens kolonialhistoria. Här bodde tidigare Guancherna som besegrades och skickades iväg som slavar till det Spanska fastlandet.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa