Lindos, Rhodos - Grekland

Historiska och eleganta Lindos ligger mitt på ön Rhodos lugna östkust. Lindos är en historiskt spännande plats med sina byggnader från olika tidsepoker. Den vackra naturen inbjuder besökarna till vandringar i omgivningarna. Hela Lindos andas rikedom och en fashionabel atmosfär. Det blir inte mycket finare än så här på Rhodos. Stränderna är superba och servicen är utmärkt. Hit kommer man för att koppla av i en helt unik miljö. Här finns en spännande symbios av antiken, medeltiden och nuet.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vill man spela golf så finns möjlihet till det c:a en halv mil norrut längs kusten i Afandou. Där väntar en trevlig 18-hålsbana. Minst ett besök till Rhodos stad rekommenderas, se nedan. Vill man se mer av ön ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel. Vandringar runt om Lindosområdet är populärt.

Shopping

Öns bästa shopping finns i Rhodos stad och Lindos erbjuder endast det nödvändiga basutbudet.

Uteliv

Nattlivet är lugnt i Lindos. Det finns en del barer men vill man festa ska man ta sig norrut till Rhodos stad som har ett livligt och pulserande nattliv.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger och tavernor. Vill man utöka sitt utbud ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Det lär vara här profeten Paulus steg i land och predikade om Jesus Kristus för nästan 2000 år sedan. Lindos har genom århundradena ansetts mer eller mindre helig. Idag är Lindos en av de stora utflyktsmålen på ön. Mycket utav öns historia finns i Rhodos stad som har en lång, spännande och rik historia! Liksom merparten av öarna i medelhavet har Rhodos haft mängder av olika härskare och alla har de lämnat något historiskt efter sig. I staden och strax utanför kan man se romerska akvedukter, moskéer, riddarpalats, kyrkor, muséer och mycket annat! Helt makalöst! Ett besök rekommenderas varmt!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa