Lhaviyani - Maldiverna

Lhaviyani Atoll är en av de nordligaste atollerna på Maldiverna och här finns många av de exklusivare hotellen med flera olika restauranger, gym, spa, tennisbanor, pooler, en 6-håls golfbana mm. En atoll är ursprungligen ett vulkaniskt berg som har slocknat och sjunkit ihop. Det som har blivit kvar är bergskanterna av det vulkaniserade berget samt koraller som bildats ovanpå dessa kanter. Denna processen har tagit miljoner år. Maldiverna består utav 1200 mindre korallöar som sticker upp över den Indiska oceanens yta. Maldivernas huvudstad, Male, ligger på den sydligaste av öarna i North Male Atoll. Denna atollen ligger centralt bland landets många olika atoller. Flygplatsen ligger på den större, östra grannön till Male. En vanlig ö i Maldiverna är inte mer än två till trehundra meter i diameter med en hotellanläggning. Ett riktigt paradis! Mitt i den Indiska oceanen mellan Indien och den Afrikanska kontinenten.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Hit kommer man i första hand för att koppla av. Sola och bada. Snorkling är en populär turistaktivitet då vattnet är så klart och korallreven har ett fantastiskt undervattensliv. För dem som inte dyker finns glasbottenbåtar med guider. Populära utflykter är att besöka de andra öarna och atollerna i närheten. Vattensportaktiviteter finns på flera av hotellöarna. Atmosfären är lugn och avkopplande.

Shopping

Huvudstaden Male har den bästa shoppingen. Annars är det de respektive hotellen som har diverse butiker med varierande utbud.

Uteliv

Barer finns på hotellen. Nattlivet är stillsamt.

Restauranger

Hotellen står för det största utbudet.

Historia

Maldiverna blev självständigt år 1965. Landet är en muslimsk stat. Det är det plattaste landet på jorden med en naturlig höjdnivå på cirka två och en halv meter, maximalt. Detta gör landet extremt känsligt för havsvattennivåskillnader. Oftast löser man det genom att man bygger husen på pålar. Landet har en president samt olika atollhövdingar som lyder under presidenten. Atollhövdingarna i sin tur har många öhövdingar under sig. Dessa öhövdingar ansvarar för var sin egen ö och lyder under respektive atollhövding. Presidenten utser dem alla. Både atollhövdingarna och öhövdingarna. Totalt finns det cirka 1200 öar som tillsammans bildar Maldiverna.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa