Lefkos, Karpatos - Grekland

Den lilla fiskebyn Lefkos ligger mitt på ön Karpathos västkust i det Egeiska havet, strax söder om den större ön Rhodos. Lefkos ligger verkligen bortom "allt" och hit kommer man för att vara ifred och få lugn och ro. Stranden här är helt underbar med sina små tavernor och en lokalbefolkning som är mån om allas trivsel. Denna pittoreska lilla by är en riktig pärla!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Ön Karpathos är uppdelat i ett vilt och klippigt högland i norr samt en flackare och uppodlad del i söder. Här nere på östkusten ligger öns huvudstad, Karpathos stad, i en bred vik. Söder om staden ligger semesteridyllen Amopi med fina sandstränder och kristallklart vatten.Vill man upptäcka mer av ön ska man hyra en bil, mc eller moped. Den vackra naturen inbjuder till vandringar i de sköna omgivningarna kring Lefkos. Från Karpathos stad kan man ta färjan till grannön Kasos.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste här. Vill man shoppa ska man ta sig österut till Karpathos stad på andra sidan ön.

Uteliv

Ett fåtal barer är det enda som finns här förutom de mysiga tavernorna och nattlivet är lugnt och stillsamt.

Restauranger

Det finns en del mysiga tavernor som serverar utsökt grekisk mat till de nöjda gästerna. Vill man utöka sitt utbud ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Enligt den grekiska mytologin så föddes Prometeus här på Karpathos. Utanför Karpathos stad finns resterna av ett antikt Poseidontempel.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa