Lassi, Kefalonia - Grekland

Semesterorten Lassi ligger strax söder om ön Kefalonias huvudstad Argostoli. Här finns också öns bästa stränder. Vidare har Lassi ett litet prydligt centrum med supermarkets, restauranger, butiker, barer, caféer, tavernor m.m. Närheten till Argostoli gör att man har allt inom räckhåll d.v.s. den lugna semesteratmosfären i Lassi och stadspulsen i Argostoli. En perfekt kombination!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Huvudstaden på ön Argostoli är värd ett besök. Staden rasade samman i en förödande jordbävning år 1953. återuppbyggnaden satte igång samma år. Idag bor det c:a 15 000 invånare i staden. Gå en sväng på marmorgatan i stadens shoppingcentrum. Här finns flera muséer och andra kulturbegivenheter att besöka. Vill man upptäcka mer av ön ska man hyra en bil, mc, moped eller cykel för att ta sig runt på Kefalonia

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste i Lassi. Vill man utöka utbudet tar man sig till Argostoli endast någon kilometer norrut.

Uteliv

Det finns några barer i Lassi men nattlivet finns i Argostoli med diskotek barer och uteställen.

Restauranger

Här finns gott om restauranger och tavernor. I Argostoli finns ett större utbud av allt.

Historia

Lassi har ingen speciell historia. Argostoli har en spännande historia däremot. Det arkeologiska muséet har fynd från flera antika städer på ön. Dessa grundades av Kung Kefalos söner. Söder om Lassi ligger Agios Georgios, som tidigare var huvudstaden på ön, med den stora fästningen Kastro (ruin idag).

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa