Amopi, Karpatos - Grekland

Amopi är en liten semesteridyll på ön Karpathos södra del. Här finns en av öns bättre sandstränder med härligt klart vatten. Dagarna tillbringas med fördel på den fina stranden. Atmosfären andas lugn och ro. Hit kommer man för att slappna av och ta dagen som den kommer. Vidare finns här livsmedelsaffärer, restauranger, barer, tavernor, diverse butiker m m.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vill man upptäcka mer av ön ska man hyra en bil, mc eller moped. Ön Karpathos är uppdelat i ett vilt och klippigt högland i norr samt en flackare och uppodlad del i söder. En dryg halv mil norr om Amopi ligger öns huvudstad, Karpathos stad, i en bred vik. Härifrån kan man ta färjan till grannön Kasos. Naturen inbjuder till vandringar i de sköna omgivningarna kring Amopi.

Shopping

Shoppingen är begränsad till det nödvändigaste här. Vill man shoppa ska man ta sig norrut till Karpathos stad.

Uteliv

Det finns en del barer i området men nattlivet blir ändå inte mer än lugnt och ganska stillsamt. Vill man festa ska man bege sig till Karpathos stad.

Restauranger

Här finns en hel del restauranger och tavernor. Vill man utöka sitt utbud ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Enligt den grekiska mytologin så föddes Prometeus här på Karpathos. Utanför Karpathos stad finns resterna av ett antikt Poseidontempel.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa