Las Terrenas - Dominikanska Republiken

Las Terrenas ligger på den Dominikanska Republikens norra kuststräcka i den karibiska övärlden. Där uppe på Samanahalvön ligger semesterorten Las Terrenas med fantastiska sandstränder och kristallklart vatten. Atmosfären är lugn och avkopplande på semesterorten. Vidare finns här ett stort och varierat restaurangutbud med fisk- och skaldjur som specialiteter. Nöjesutbudet är också stort och varierat så man kan lugnt komma hit överraskas av Las Terrenas!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Valsafarin är populära i här. Man ger sig helt enkelt ut på havet med en båt och väntar på att de stora djuren ska komma upp och andas så att man får en oförglömlig upplevelse för livet. Det gäller att vara beredd med kameran. En populär utflykt är båtturen till paradisön Cayo Leventado. Här finns tre makalösa sandstränder med finkornig vit sand. Vidare finns det goda möjligheter till kitesurfing, djuphavsfiske, snorkling samt diverse vattensportaktiviteter och strandaktiviteter som beachvollyboll m m. Dagarna tillbringas med fördel på någon av de fina stränderna kring Las Terrenas.

Shopping

Det finns goda shoppingmöjligheter i Rio San Juan.

Uteliv

Här finns många barer, klubbar och uteställen. Nattlivet är riktigt trevligt.

Restauranger

Det finns massvis utav restauranger att välja bland. Det finns flera italienska, franska och spanska restauranger, förutom de dominikanska som naturligtvis dominerar utbudet.

Historia

Två länder delar på ön Hispanola. Haiti på dess västra del och Dominikanska Republiken på den östra delen. Spanjorerna koloniserade öarna redan för c:a 500 år sedan och latinska influenser finns här än idag. Dock har den Amerikanska kulturen tagit över de senaste årtiondena.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa