Las Galeras - Dominikanska Republiken

Las Galeras ligger på den Dominikanska Republikens norra kuststräcka i den karibiska övärlden. Där uppe på Samanahalvön ligger semesterorten Las Galeras med fantastiska sandstränder och kristallklart vatten. Atmosfären är lugn och avkopplande på semesterorten som är mycket mindre än systerorten Las Terrenas och därmed en mera genuin stämning. Tempot är lugnare och därmed också fridfullare. De vackra omgivningarna inbjuder till vandringar i naturen kring Las Galeras. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

En populär utflykt är båtturen till paradisön Cayo Leventado. Här finns tre makalösa sandstränder med finkornig vit sand. Valsafarin är populära i trakten. Man ger sig helt enkelt ut på havet med en båt och väntar på att de stora djuren ska komma upp och andas så att man får en oförglömlig upplevelse för livet. Det gäller att vara beredd med kameran. Landets finaste strand nås med båt från Las Galeras på 15 minuter. Då kommer man till fantastiska Playa Rincon med paradislika omgivningar som man aldrig glömmer. Vidare finns det goda möjligheter till djuphavsfiske, snorkling samt diverse vattensportaktiviteter och strandaktiviteter som beachvollyboll m m. Dagarna tillbringas med fördel på någon av de fina stränderna kring Las Galeras.

Shopping

Det finns hyfsade shoppingmöjligheter i Las Galeras. Vill man öka utbudet ska man ta sig till Las Terrenas.

Uteliv

Här finns en del barer och nattlivet är ganska lugnt.

Restauranger

Det finns en del restauranger att välja bland. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna i närheten.

Historia

Två länder delar på ön Hispanola. Haiti på dess västra del och Dominikanska Republiken på den östra delen. Spanjorerna koloniserade öarna redan för c:a 500 år sedan och latinska influenser finns här än idag. Dock har den Amerikanska kulturen tagit över de senaste årtiondena.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa