Larnaca - Cypern

Ett bra resmål för den som vill uppleva både stadsliv och strandliv. Larnaca är Cyperns tredje största stad och ligger nära den internationella flygplatsen. Här finns lite av allt: sightseeing, kultur, shopping, aktiviteter och sol & bad.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Vill man lata sig på stranden hela dagarna eller ge sig ut och dyka eller liknande så finns det fina sandstränder att utgå ifrån. Dykning är populärt och man kan dyka ner och se vraket av svenska båten "Zenobia". Eller så kan man strosa runt i den mysiga hamnen. Det finns även en hel del kulturella platser att besöka. Den romerska amfiteatern som ligger på en klippa högt över havet. Larnaca Fort som byggdes 1625 och användes som fängelse men fungerar nu som museum. Det finns även en uppsjö av kyrkor och kloster att besöka som tex Ayios Lazaros Kyrkan och Angeloktisti kyrkan. Ett besök till området vid Salt Lake är också en höjdare. Under vintertid fylls sjön och besöks av många fågelarter med flamingos i spetsen.

Shopping

Eftersom det är Cyperns tredje största stad är det även ett av öns bästa shoppingställe. Här finns gott om affärer där man både kan hitta inhemska varor såväl som internationella.

Uteliv

På kvällen och natten är det inga problem att hitta häftiga barer och klubbar att släppa loss på.

Restauranger

Det finns gott om restauranger med mat från alla delar av världen. Du kan njuta av det cypriotiska köket som påminner om det grekiska eller äta den inhemska snabbmaten som är kebab eller sheftalies (en typ av kol grillad korv / köttbulle) som serveras i pitabröd.

Historia

Larnaca hette tidigare Kition som var en viktig hamnstad under den romerska tiden. Staden plundrades senare av araberna under 600 talet och under 1300 talet bytte staden namn till Salina.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa