Laganas, Zakynthos - Grekland

Laganas ligger på sydöstra Zakynthos. Under sommaren kommer det hit tusentals ungdomar för att festa och ha kul. Semesterorten är en nöjesmetropol med mängder av barer och diskotek. Kvälls- och nattlivet är livligt och pulserande! Hit kommer man för att sola och bada på dagen. På kvällarna och nätterna festar man tills orken tryter!


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns alla möjliga vattensporter men även diverse strandaktiviteter. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns för de som vill upptäcka ön på egen hand. Rekommenderas! En tur till huvudstaden på ön, Zakynthos stad, är ett populärt utflyktsmål. Från Zakynthos stad kan man ta sig till halvön Peloponnesos med färja/båt.

Shopping

Här finns det goda shoppingmöjligheter i stadens många butiker! Vill man ha ett större utbud ska man ta sig till Zakynthos stad.

Uteliv

Här finns ett vibrerande nattliv med mängder av barer och diskotek m.m.

Restauranger

I Laganas finns det restauranger och tavernor i alla smakriktningar och alla prisklasser.

Historia

Själva Laganas har ingen speciell historia. ön fick sitt namn efter den legendariske hjälten Zakynthos som på 1400-talet f.Kr. byggde en borg uppe på en höjd utanför Zakynthos stad. Idag finns där en medeltida borg. Muséet för bysantisk konst finns på Solomustorget.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa