Ammoudia - Grekland

Den lilla staden Ammoudia ligger på det grekiska fastlandet ca 7 mil söder om den albanska gränsen vid joniska havet. Orten har behållit sin karaktär och småstadsatmosfär. I centrum finns restauranger och tavernor som serverar god mat till rimliga priser. Stränderna är förhållandevis orörda. Ammoudia har sin "antika" flod" Styx, dödens flod, som ledde ner till underjorden. Idag heter floden Acheronfloden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Från Parga två mil norrut längs kusten tar man sig med båt till de joniska öarna, Paxos, samt Antipaxos. Naturen kring de båda orterna är full av olivlundar och grönska. Det inbjuder verkligen till vandringar i naturen och egna upptäckter!

Shopping

Shoppingen är ganska bra med ett stort utbud pga att vi befinner oss på fastlandet. Utbudet blir större i och med lokalbefolkningen är året-runt-baserad i högre grad än på öarna. Vill man öka utbudet ytterligare tar man sig längre söderut till Preveza eller norrut längs kusten till Igoumenitsa.

Uteliv

Det finns barer och ett lokalt nattliv i Ammoudia, men nattlivet betraktas som ganska lugnt om än något livligare på sommaren.

Restauranger

Här på fastlandet hittar man det riktiga grekiska köket. Goda fiskrätter finns oftast på menyn beroende på tillgången av fisk.

Historia

I utkanten av staden ligger antikens Nekromanteon som betyder dödens orakel. Det besöktes av de som ville tala med de dödas själar. Platsen ligger på toppen av en höjd ovanför floden Acheron eller Styx som den kallades på antikens tid. Floden ansågs vara en av ingångarna till Hades. Här ligger också byn Mesopotamo som Homeros kallade Efyra. Här fanns en labyrint som underlättade kommunikationen med själarna. Endast lämningar finns kvar då den raserades 167 fKr.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa