Kyoto - Japan

Staden Kyoto ligger på den Japanska huvudön Honshu. Staden var Japans huvudstad mellan åren 794 och 1868. Här finns över 1600 shinto- och buddisttempel bevarade. Staden skonades från bombräder under andra världskriget vilket gör den till ett historiskt viktigt kulturarv. Kyoto är en av de viktigaste vallfarts- och turistorterna i Japan. Storstäderna Osaka och Kobe ingår i samma region som Kyoto.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Besök den gamla staden Kyoto som finns på Unescos världsarvslista. Har man tur och är i Kyoto under Juli månad ska man uppleva Gion Matsuri som är en av de största festivalerna i Japan. Kyotos kejserliga palats bör ses. än idag kröns kejsaren i staden. Det gyllene templet och silverpaviljongens tempel är också två intressanta byggnader som bör upplevas när man ändå är här. Kyoto ligger vackert beläget i bergen och omgivningarna inbjuder till vandringar i naturen.

Shopping

Här finns goda shoppingmöjligheter.

Uteliv

I det moderna Kyoto finns barerna och nattlivet är riktigt trevligt.

Restauranger

Här finns mängder med restauranger.

Historia

Under andra världskriget allierade sig Japan med Tyskland. Till en början expanderade Japan kraftigt med stora landvinster i Sydostasien. Detta ledde till att USA inledde en handelsblockad mot landet. Oljeberoendet och krigsläget gjorde att Japan valde att attackera Pearl Harbour på Hawaii och fick därmed en ny fiende, USA. Det slutade med att USA fällde atombomber över städerna Hiroshima och Nagasaki. Kort därefter kapitulerade Japan den 15:e Augusti år 1945. Om man flyttar runt bokstäverna i namnet så får man fram namnet Tokyo.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa