Kuta, Bali - Indonesien

Den populära Indonesiska semesterorten Kuta ligger på ön Balis sydvästra kust. Många kommer hit för att vågsurfa. Sandstränderna längs med Kuta är långa, breda och gyllengula. Dagarna tillbringas med fördel på någon utav stränderna. Kuta centrum har en huvudgata där de flesta restauranger, butiker och caféer är belägna. Atmosfären är under stundom pulserande i centrum och lugn och avkopplande utmed stränderna. Lokalbefolkningen är gästvänlig och välkomnande.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Längs med stränderna finns möjligheter till olika vattensportaktiviteter. Här finns de bästa vågorna för surfarna men se upp med undervattenströmmarna. Om man går längs med stranden norrut kommer man till det fashionabla Legian med lyxhotell och exklusiv shopping. Går man söderut kommer man till fiskebyn Jimbaran med fantastiska fiskrestauranger längs med kusten. Vidare så har Bali har ett spännande inland med en fantastisk natur att upptäcka. Stranden är ännu finare här nere. Prova gärna den speciella Balimassagen.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är goda i Kuta.

Uteliv

Här finns många barer och uteställen. Nattlivet är ganska livligt.

Restauranger

Här finns det många restauranger. Vill man variera sig ska man ta sig till någon utav grannbyarna.

Historia

Bali är en av de många öarna i Republiken Indonesien som för övrigt bara består av öar. Indonesien är världens, till invånarantalet, största muslimska land med cirka en kvarts miljard invånare. Bali är dock ett undantag vad gäller religionen. Här tillber man Buddha ur ett Balinesiskt perspektiv. Överallt på finns större och mindre tempel som dagligen "aktiveras" med rökelser och färska blommor. Vidare spelas den speciella "trum- och klangmusiken" på större delen av ön.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa