Kruger Parken - Sydafrika

Krugerparken ligger i norra Sydafrika, på gränsen till Mosambiqe. Hit kommer man för att se "the big five" bl a men här finns mycket annat att se i den fantastiska miljön. Parken är uppdelad i två delar, Sabi Sandområdet och den större officiella parken. I Sabi Sandområdet bor man i privata "lodger" och här kommer man närmast det vilda Afrika. I det större officiella området finns enklare kvarteringar och man kör själv runt på vägarna här. Här kommer man inte lika nära djuren som i Sabi Sandområdet men priset är rimligare.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Fotografera och föreviga alla upplevelser i parken. Hyr en jeep för egen färd genom parken eller följ med en större guidad grupp. När man är färdig med parken tar man sig till Johannesburg och/eller Pretoria för mer normal sightseeing eller så tar man sig vidare mot kusten för sol och bad. Kapstaden är också ett populärt mål.

Shopping

I Krugerparken finns i första hand det nödvändigaste för safarin. Vill man shoppa loss så gör man det i Johannesburg, Pretoria eller Kapstaden.

Uteliv

Nattlivet är mycket stillsamt i parken.

Restauranger

Det finns restauranger men det vanligaste är att man tillagar sin egen mat i parken.

Historia

Apartheid är en del av Sydafrikas historia. De är inte så länge sedan apartheid avskaffades och alla hudfärger likställdes i landet. Nelson Mandela frigavs så småningom och blev landets president.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa