Kos stad - Grekland

Kos stad ligger på ön Kos nordöstra hörn. Staden är huvudstad på ön med hamnen i centrum för det dagliga livet. Härifrån kan man ta sig vidare till de närliggande öarna med dagliga färjor. Staden är en salig blandning av gammalt och nytt. Här finns en Johanniterborg från 1300-talet. På sommaren förvandlas staden till ett riktigt hålligångställe för partysugna. Staden grundades 366 f.Kr. De fina sandstränderna finns mitt i och strax utanför staden.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att se och göra! Kos erbjuder fullt ös på alla plan! Kullturellt, intellektuellt och/eller festande i kubik! Det är bara att välja. Vill man inte så kan man bara slappa på de fina stränderna. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns tillgängligt för egna upptäcktsfärder. Rekommenderas!

Shopping

Här finns öns bästa shoppingmöjligheter med mängder av butiker!

Uteliv

Nattlivet är hektiskt och vibrerande!

Restauranger

Det finns gott om restauranger i alla smakriktningar och i alla prisklasser.

Historia

Kos har en rik och spännande historia! ön sägs vara Hippokrates födelseplats och han verkade här cirka 400 f.Kr. Asklipiion, helgedomen åt läkekonstens gud, ligger strax utanför staden. Den återuppbyggdes efter Hippokrates död. Den hippokratiska eden finns än idag, även kallad "läkareden". Stadens fina riddarborg började byggas tidigt på 1300-talet och stod klar hundra år senare. Idag kan man se på arkeologiska fynd inne i borgen. Här finns gott om ruiner från antiken ända till medeltiden i och runt staden.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa