Korfu stad - Grekland

Korfu stad ligger på ön Korfus östkust och är dess huvudstad. Staden har en "magisk" utstrålning! Det kan bero på att alla riken och länder som har styrt ön genom århundradena verkligen har åstadkommit något bestående i staden. Här finns fantastiska byggnadsverk från olika tidsepoker. Fina och välvårdade parker. Staden känns kosmopolitisk ut i "fingerspetsarna". Man kan inte tro att det är en grekisk stad men det är det. Naturligtvis finns här massvis av caféer, restauranger, butiker o.s.v. Från hamnen kan man ta sig vidare till andra öar, fastlandet och Bari i Italien.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Här finns mycket att se och göra! Korfu erbjuder fullt ös på alla plan! Kullturellt, intellektuellt och/eller festande i kubik! Det är bara att välja. Vill man inte så kan man bara slappa på de fina stränderna. Bil-, mc-, moped- och cykeluthyrning finns tillgängligt för egna upptäcktsfärder. Rekommenderas! Tvärs över ön, på andra sidan, finns den pittoreska och charmiga lilla byn Paleokastritsa som är värd ett besök. Solnedgångarna där är helt fantastiska!

Shopping

Öns bästa shopping finns i Korfu stad.

Uteliv

Nattlivet är hektiskt och vibrerande! Speciellt under sommarmånaderna.

Restauranger

Här finns ett stort utbud av restauranger och tavernor i alla smakriktningar och alla prisklasser.

Historia

Vill man känna historiens vingslag då har man kommit rätt! Här finns en både rik och spännande historia. Myten säger att Korfu fick sitt grekiska namn (Kerkyra) av självaste havsguden Poseidon. Han blev förtjust i en mytisk flodkvinna som hette just Kerkyra som han tog med sig till ön som fick hennes namn. Precis som alla grekiska öar har också Korfu genom årtusendena tillhört många olika nationer och riken. I Korfu stad har de alla lämnat något efter sig. Här finns mängder med historiska lämningar, byggnader, muséer, ruiner o.s.v.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa