Koh Yao Noi - Thailand

Ön Koh Yao Noi ligger vid Thailands västkust, mellan staden Krabi på fastlandet och den stora turistön Phuket. Ön är ganska stor men inte speciellt exploaterad. Här finns det många långa sandstränder med kristallklart vatten. Dagarna tillbringas med fördel på någon av de underbara stränderna. Koh Yao Noi har en otroligt vacker natur som bjuder in till vandringar och upptäckter på ön. Hit kommer man i första hand för att ta det lugnt och slappna av. Lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående. Alla verkar trivas i solen på den här underbara ön.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Ön är förhållandevis turistfri ännu och hit kommer man för att komma ifrån vardagen. Snorkeldykning är en populär semestersysselsättning på ön. Vill man upptäckta Koh Yao Noi kan man enklast göra det genom att vandra eller ta en mopedtaxi runt ön. Möjligheter finns att hyra en longtailbåt. Då kan man upptäcka ön från havssidan. Vill man se mer av Thailand rekommenderas en tur till fastlandet och Krabi stad. Där finns ett större semesterutbud i form av shopping, äventyrsturer mm. När man är i Thailand bör man prova på den klassiska Thaimassagen.

Shopping

Shoppingmöjligheterna är ganska goda på ön.

Uteliv

Här finns en del barer. Nattlivet är lugnt och stillsamt.

Restauranger

Här finns relativt många restauranger.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa