Koh Samui - Thailand

Koh Samui är en Thailändsk ö i Siambukten. Detta är en lugn ö förutom stränderna Lamai och Chaweng som kan vara livliga emellanåt. På senare år har ön blivit ett trendigt resmål mycket på grund av den vackra naturen och den relativt orörda miljön på Koh Samui. Här finns kritvita sandstränder med turkosblått vatten. Dagarna tillbringas med fördel på någon av stränderna. De vackra omgivningarna runt på ön inbjuder till vandringar i naturen. Lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Tröttnar man på sol och bad finns det en hel del aktiviteter. Här finns flera vandringsleder ut i den spännande natuern. På ön finns diverse vattensportaktiviteter, paintball, skjutbana, vattenfall med klättringsmöjligheter och bad. Vid stränderna Lamai och Chaweng, på östkusten, kan man bland annat ta dykcertifikat. Här finns ett Zoo och ett spännande akvarium med hajar, sköldpaddor mm. Vidare finns här ett större turistutbud överlag medan övriga orter och byar på ön erbjuder avkopplande lugn i solen. Båtutflykter runt ön är populära.

Shopping

öns bästa shopping finns i Lamai och Chaweng.

Uteliv

Det finns gott om barer på Koh Samui. Nattilvet i Lamai och Chaweng är livligt och trevligt. Annars är det en lugn och fridfull ö.

Restauranger

Koh Samui har många restauranger.

Historia

Thailand är en monarki precis som Sverige. Den thailändske kungen heter Bhumibol Adulyadej och drottningen heter Sirikit. år 1939 bytte landet namn från Siam till Thailand.

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa